Gastblogs

Danielle ( http://allshelovesnl.wordpress.com/) schreef het eerste gastblog van dit blog. Zij is iemand die ik persoonlijk bewonder en enorm waardeer. Neem eens een kijkje op haar blog en bekijk vooral haar todo-list voor 2014

Wat is dat dan?

Toen ik voor het eerst het woord ‘swappen’ voorbij zag komen, trok ik mijn wenkbrauwen omhoog. Swappen? Wat is dat dan?

Een beetje googelen en rondvragen gaf me het volgende antwoord:

Swappen is ruilen. Je ruilt iets wat jij gemaakt hebt of nog had liggen met een ander. Zo maak je iemand anders blij en word jij ook blij. 🙂

Een swap is een ruil, vaak met een bepaald thema, binnen een groep mensen. Je kunt een bekende swap-partner hebben of een anonieme door lootjes te trekken. Je kunt een rechtstreekse swap hebben (tussen 2 mensen onderling) of een willekeurige (je stuurt iets naar iemand, je krijg van iemand anders iets).

Oké…dat is duidelijk. Opgeven om mee te doen aan een swap bleek via deze site en het twitteraccount van Mariska ook niet zo heel ingewikkeld. Maar daarna moest ik aan de slag. Voor iemand die ik in het echt helemaal niet kende.

En juist dat, het onbekende, maakt swappen zo leuk. Want het is zowel leuk om iets te maken voor iemand die je kent (bij het zien van de naam heb je vaak al een idee wat je kunt maken) als voor iemand wiens naam je totaal onbekend is. Dan is het even uitzoeken wat die persoon leuk vindt, of juist niet, en waar ze van houdt (ze, want swappen is blijkbaar wel een vrouwending). Maar dankzij Twitter, Facebook en vaak zelfs een blog…is dat niet meer zo ingewikkeld.

Mijn eerste swap was een luciferdoosjesswap. En dat bleek geen goede keuze te zijn. Het had niets te maken met mijn swapmaatje of met degene die voor mij iets maakte…maar alles het luciferdoosje zelf. Het bleek gewoon niet mijn ding te zijn. Te kriebelig, te veel kleine dingetjes die erin zaten waar ik weinig mee kon en weinig inspiratie. Mijn belangrijkste advies is dan ook: kies een swap die bij je past. En zorg dat je voldoende tijd hebt om aandacht aan de swap te besteden. Dan haal er het meeste plezier en voldoening uit.

Bij de tweede, derde, vierde en inmiddels zelfs vijfde swap ging het daarna helemaal goed. Ik was heerlijk creatief bezig geweest, mijn cadeautjes vielen in de smaak en de ontvanger was blij (dus ik ook). En zelf kreeg ik super leuke post, soms zelfs alsof mijn beste vriendin de envelop/doos gevuld had. Zo bijzonder hoe iemand die je niet kent, zo raak kan schieten!

Swappen is leuk, het geeft enorm veel creativiteit en voldoening. Twijfel je nog? Doe gewoon eens mee!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s